Reppureissuun yrittäjyyden

Mistä on yrittäjän vahvuudet tehty: luovuudesta, innovatiivisuudesta, ihmisten auttamisesta, verkostoitumistaidoista ja sinnikkyydestä. Sekä elämän tuomista kokemuksista, vaikeista ajoista ja onnistumisista. Monialaisesta osaamisesta, mutta ennen kaikkea ihmisyyden palvelemisesta.


Liiketoimintasuunnitelman haasteet olivat nipistämisen ja karsimisen vaikeus tällä, kun runosuoni kukkien valloitti hetkittäin niin kuin haikussa haikeus hällä. Kärsivällisesti kohta kerrallaan ja kappas niin se LTS:kin valmistui selkeämmäksi eikä edes viime tippaan.

Yrittäjäkoulutus antoi paremmat eväät uuteen - joskin osittain tuttuun matkaan suureen. Tärkeimpänä retkirepussa tieto siitä mitä kaikkea alussa ja jatkossa tarvitaan. Selkeä on suunta ja onnistumisen tahtotila... mitäpä muuta sitä toiminnan lisäksi enää kaipaamaan?

No, kyllä tässä vielä kouluja käydään eikä pelkästään opita oppitunneilla elämän. Vähän lisää, jos viisautta saisi, miten auttaa parhaiten häntä, joka elämänhaasteissa apua tarvitsisi.

Hyvä liikeidea ja uudet innovaatiot tukevat liiketoimintaa. Aika kuitenkin näyttää, mitkä ideapuiden hedelmät oikeasti toteutetaan. Liekö vuosi vai pari vielä perussettii ja koulupenkkii. Aluksi siis asiakkaiden kohtaamista livenä ja ehkä sitten etäällä helposti jonkinlaisen app:in kera vielä jonakin päivänä.

Laskelmien avulla selvyyttä tuli määriin moniin ja vahvistusta siihen, että onnistuminen vähintäänkin on 70 % itsestä kiinni. Luvut jos ja kun pitävät paikkaansa, niin tietää että jatkossa ja - kin kaikki on mahdollista.

Yrittäjän arki ei muuta juuri mitään, sehän on valittu elämäntapa jota kohti innolla mennään. Läheiset hyvänä tukena matkassa mukana, kyllä jaksaa hän, joka on hetkittäin ollut kovastikin uupua.

Reppureissuun lähdetään pikkuhiljaa uutta oppien ja kun aika on kypsä enemmän asiakkaita vastaanottaen. Unelmat kypsyvät kulkiessa samalla ja joku päivä ehkä löytyy ihana, voimaannuttava ja omavarainen paratiisi jossain maalla.

Mutta juuri nyt hetkessä hyvä - niin ne unelmat sanoista tekojen kautta pikkuhiljaa täyttyvät.

Kommentit

Suositut tekstit