Kirje

Rakas Monimutkaisuus,


Olen ajatellut sinua paljon viime aikoina ja minulle tuli pakottava tarve kirjoittaa sinulle tunteista, joita herätät minussa.

Kohtasin sinut muistaakseni ensimmäisen kerran kolmen vuoden ikäisenä pyhäkoulussa, kun myöhästyimme siskoni kanssa tunnilta ja oven edessä seisova vihainen opettaja ei ymmärtänyt sitä, että trooppisten perhosten ihastelu on paljon mielekkäämpää kuin kädet ristissä istuminen.

Taisin kohdata sinut toisen kerran samana päivänä, kun halusin itse solmia kengännauhat, mutta kummastuksekseni pienet sormeni eivät totelleet minua ja äidin oli tultava apuun. Niin ja muistinkin juuri, että samana iltana maitolasi taisi kaatua syliini ja siitähän itku syntyi. Olit läsnä lähes koko päivän.

Kohtasimme lapsuudessani lähes joka päivä ja useimmiten juuri silloin, kun joku kiva leikki oli kesken tai kun jotain aikuisten asioita tapahtui maailmalla. Lisäksi kohtasimme, kun en ymmärtänyt aikuisten vakavia ilmeitä heidän kiiruhtaessaan joka aamu töihin. Ja vaikka aurinko paistoi, ei kukaan näyttänyt nauttivan valosta, jota tuo upea taivaankappale säteili… Niin, rakas Monimutkaisuus kohtasimme usein.

Varttuessani vanhemmaksi huomasin kohtaavani sinua koulussa, kotona, kavereiden kanssa ollessani… Kohtasin sinut jokaisessa maailmankolkassa, jokaisessa paikassa. Kun täytin 16 vuotta, seisoit edessäni jok’ikinen hetki hämmentäen minua ja tuolloin, on myönnettävä, inhosin sinua, kyllästyin sinuun ja olemassaoloosi. Sinä olit kaikessa läsnä; ajatuksistani lähtien…

Näin vuosien jälkeen ja ristiriitaisen suhteemme päätyttyä ymmärrän, että niin kuin kaikella, myös sinulla on tehtäväsi. Olet ollut enemmänkin siunaus kuin kirous ja nykyään joka kerta kun ilmestyt, tiedän olevani harharetkillä ja käänny 180 astetta. 

Rakas Monimutkaisuus, kiitos, että opetit minua monimuotoisuudellasi ja toit elämääni ymmärrystä, siitä miten kaikki tärkeimmät asiat elämässä on loppujen lopuksi yksinkertaista, kunnes siitä päättää tehdä jotain muuta ja sinä ilmaannut näyttämään tietä.


Rakkaudella,
Maindo

Suositut tekstit